Over Point 65° N

De deelbare kajak!

Dat er enorm veel verschillende kayaks rondvaren dat wisten we natuurlijk al maar met het Point 65°N dealerschap hebben we naar ons idee wel een heel erg leuke aanvulling gevonden voor ons bedrijfje.

Net als de Hobie kayaks hebben een aantal Point 65 boten namelijk iets bijzonders, iets innovatiefs, iets dat andere kayaks niet hebben. Point 65 heeft de kayak modulair gemaakt!

De boten bestaan uit meerdere delen waardoor er ineens een bijzonder handzame en gemakkelijker te transporteren kayak is ontstaan. Ook kan er door eenvoudig een extra deel toe te voegen van een eenpersoons boot zeer snel een tweepersoons worden gemaakt. Veel van deze kayaks passen in de auto in plaats van op het dak of op de aanhanger. Ook in de caravan of boot is wellicht ruimte te vinden waar deze kayak mooi inpast. 

De deelbaarheid van deze kayaks maakt het natuurlijk ook mogelijk om ze op te bergen op allerlei plaatsen waar een standaard kayak met geen mogelijkheid een plaats zal vinden. Probeer maar eens een kayak een trap op te krijgen of nog gekker… neem er eens een mee in de lift! Dat gaat dus met de modulaire kayaks van Point 65 wel lukken, die ligt in de winter gewoon op zolder, in een kast, onder een bed of welke andere plaats dan ook.

Hoe werkt het? 

Door toepassing van een snelle klik verbinding zijn de delen binnen enkele seconden aan elkaar te koppelen waardoor een compleet bootje ontstaat, zo simpel is dat! 

               

 

En wat doen ze nog meer bij Point 65?.... kijk even mee hier onder waar we een paar paar kayaks hebben uitgelicht:

De XO11 en de XO13 recreatieve tour kajaks van drielaags polyethyleen. Deze XO kajaks kunnen wij op bestelling leveren.

Buiten ons assortiment:

De Seacruiser

 

De Whisky serie  

 

De schitterende XP 18 en Freya serie

Waar komt die naam vandaan?

Point 65° North  (65°02′N 21°34′E om precies te zijn) is het coördinaat van het eiland Pite-Rönnskär dat iets ten oosten ligt van de stad Skellefteå in Zweden. Op het eiland is een vuurtoren te vinden die volgens kenners tamelijk bijzonder moet zijn. Voor wie interesse heeft, zoek maar eens op “Pite-Rönnskär lichthouse”. Het eiland is er overigens één van een archipel van honderden eilanden, ideaal dus om te kayakken heb ik me laten vertellen.

Toen Point 65° Kayaks Sweden in 1996 werd opgericht, was de schoonheid van deze eilanden in combinatie met de vernuftigheid en het vakmanschap van de vuurtoren de essentie van wat het bedrijf wilde zijn. Vandaag de dag worden Point 65 kayaks over de hele wereld verkocht en is innovatie nog steeds de steunpilaar van het bedrijf.

De filosofie van het bedrijf is dat geen enkele kayak geschikt is voor iedereen. Iedereen is zo verschillend, met verschillende doelen, ambities en wensen dat ook kayaks zich moeten kunnen aanpassen aan iedereen. En dat is precies wat mogelijk is met de modulaire kayaks van Point 65° North of Sweden.

Conclusie!

De Point 65 kayaks zijn bijzondere en innovatieve bootjes van prima kwaliteit en met prima vaareigenschappen voor een redelijke prijs!

 

                                                                              Bij het verhaal over die vuurtoren hoort natuurlijk ook een foto, bij deze!