06-40 19 67 78
Volg ons:

Eastpole Groenlandpeddels bij KanoZee! (update 28-11-2023 / prijzen, zie onderaan de pagina)

Met de eerste voorraad in huis hebben we ook een begin gemaakt met onze EastPole pagina.

Eastpole is gevestigd in Pärnu, Een klein stadje in het zuidwesten van Estland. Omdat Estland ons net wat te ver weg was hebben we na uitvoerig mailcontact het Eastpole team opgezocht op de kajak vakbeurs in Straatsburg waar een erg leuk contact en fijne samenwerking is ontstaan.

Het team van Eastpole heeft naar onze mening de productie van houten groenlandpeddels professioneel en met passie voor de peddels opgepakt en dat is te zien aan het eindproduct, de peddels zijn werkelijk zeer fraai, stuk voor stuk kunstwerkjes op zich.

Het assortiment bestaat uit een mooie variatie van verschillende modellen, want wat voor de één goed werkt, past voor de ander misschien minder. De keuze is dus heel persoonlijk en dat is nu net waar wij sterk in zijn, een peddel moet je voelen en varen en dat kan bij KanoZee!  

Als u vragen heeft, aarzel dan niet om ze aan ons te stellen. Wij hebben de groenlandpeddels in huis omdat we ze zelf varen en omdat we daar zelf enorm gelukkig van worden, dat gevoel delen we graag.

Hout

Uiteraard Western Red Cedar, daar worden de meeste houten groenlandpeddels van gemaakt. Western Red Cedar is prachtig rood hout. Het is licht van gewicht, krimpt nauwelijks en niet onbelangrijk, het rot bijna niet. Daarnaast is elke peddel voorzien van stroken grenenhout op de steel die niet alleen mooi zijn maar ook nog wat extra stijfheid toevoegen. Natuurlijk heb je altijd een natuurproduct in handen geen peddel is dus gelijk van kleur en tekening.

Olie:

Wij, en veruit de meeste peddelbouwers geven de voorkeur aan afwerking met olie aan in plaats van harde coatings zoals vernis of epoxy. Olie geeft een fijne natuurlijke uitstraling en is gemakkelijk te onderhouden. De peddels voelen natuurlijk aan en zijn niet glad, ook niet als ze nat zijn. EastPole behandelt peddels minstens 5 keer met speciale Tungolie (ook wel Chinese houtolie genoemd). Natuurlijk hebben we kleine blikjes in onze winkel zodat jullie zelf de peddels kunnen onderhouden.

BoneEdge Peddeltip:

Dat is een nuttige optie, BoneEdge ziet er wel wat uit als bot en is bijna net zo sterk als een bot. Het is een speciaal mengsel van epoxy en maakt de peddeltip beter bestand tegen slijtage en beschadigingen. Aardig detail, de gebruikte Epoxy is voorzien van wat fluorescerend pigment wat er voor zorgt dat de peddeltip oplicht in het donker.

BoneEdge is onschadelijk, niet giftig, niet radioactief en dus zeker niet gevaarlijk. Veilig juist als je peddel zichtbaar is in het donker.

Deelbaar:

Als een peddel uit een stuk geen bezwaar is dan geven wij daaraan zeker de voorkeur maar EastPole maakt ook fraaie deelbare houten peddels, de verbinding is die van KajakSport, een erg sterke ovale vol kunststof verbinding. Een deelbare peddel is natuurlijk erg handig in gebruik, hij ligt bijvoorbeeld net wat handiger aan dek.

Prijzen: (uiteraard gaan we deze lijst nog aanvullen)

Versturen is uiteraard geen probleem, al hechten wij er heel veel waarde aan om een peddel voor aankoop in handen te hebben, geen peddel is het zelfde en de keuze is heel persoonlijk.   

EastPole Nanook €280,- (ovale steel, lichte schouder)

EastPole Nanook BoneEdge €310,- (ovale steel, lichte schouder)

EastPole Nanook 2 BlackBone €360,- (ovale steel, deelbaar, lichte schouder)

EastPole Isigaa €280,- (Diamantvorm steel, geen schouder)

EastPole Isigaa BoneEdge €310,- (Diamantvorm steel, geen schouder)

EastPole Peddeltas: €54,-