06-40 19 67 78
Volg ons:

Daar is Nigel Foster weer! 🙂

In het weekend van 6 en 7 juli 2019 zal Nigel bij voldoende deelname weer twee exclusieve en leerzame dagen voor ons verzorgen ergens op een van de Zeeuwse wateren.

“Get maximum effect for minimum effort.” Een uitspraak die Nigel vorig jaar een heel aantal keren deed en die hij vervolgens ook met ons op het water in de praktijk bracht,

Schijnbaar moeiteloos bochten maken en je efficiëntie bij de voorwaartse slag verbeteren, Nigel  beschrijft en toont het stap voor stap in een ondersteunende en zeer ontspannen leerstijl. De beheersing van nuances is de sleutel tot maximaal effect met minimale inspanning.

Naast fijne en leerzame dagen op het water hebben wij vorig jaar ervaren dat Nigel niet alleen een begenadigd vaarder is maar ook gewoon een heel prettig en geduldig persoon om mee te mogen omgaan, geen moeite is hem te veel.

Lezingen:

Vertellen dat deze man kan! Uit onze uitvoerige gesprekken is het mij wel duidelijk geworden dat Nigel ook op het gebied van verhalen vertellen zeker iets te melden heeft. We willen dan ook eens zien of er wellicht interesse is voor een lezing van Nigel waarin hij bijvoorbeeld verder ingaat op techniek of gewoon een leuk kijkje geeft in zijn vele tochten en belevenissen. Wij vernemen graag uw reactie!

Clubs en verenigingen:

Indien het tijdschema in de rest van de week het toelaat is er eventueel ook een mogelijkheid dat Nigel een korte cursus of lezing verzorgt bij clubs en verenigingen, aarzel niet! Neem ook hiervoor echt even contact met ons op.

Deelname op inschrijving vooraf. Aanmelden of vragen? wij ontvangen graag uw berichtje.

Met vriendelijke groet,

John & Elvira, Stef en Monique  KanoZee


En zo ligt het bezoek van Nigel in 2018 al weer achter ons.

Maar hij komt terug! Na weekje Nigel Foster on tour in Nederland hebben we alweer met Nigel afgesproken dat hij ook in 2019 weer naar ons land zal komen. We gaan zijn 2019 bezoek nog nader vorm geven dus daarover later meer!

Voor nu kijken we terug op twee geweldig leuke dagen Grevelingen en zijn bezoek later die week in Amsterdam voor nog een twee groepen vaarders bij KV Zeeburg die graag eens met Nigel wilden varen, wellicht volgend jaar ook bij uw vereniging? we vernemen het graag van u.

Onze dank gaat uiteraard uit naar Nigel en de locatie Zeeland Buitenland aan de Brouwersdam maar vooral ook naar onze bezoekers die dit 1e bezoek voor ons mogelijk hebben gemaakt, zonder onze enthousiaste watersporters was dit uiteraard niet gelukt. Het gaf ons ook de kans Nigel persoonlijk beter te leren kennen. Hij is niet alleen in de kajak goed gezelschap ook persoonlijk heeft hij veel toe te voegen.


Aankondiging 2018….

Op zaterdag 7 juli 2018 (en bij voldoende aanmeldingen ook 8 juli) biedt KanoZee de Exclusieve mogelijkheid om onder leiding van Zee kajaklegende Nigel Foster uw peddel en vaartechniek naar een hoger plan te tillen. Onder de noemer ‘Fun with Foster’ zal Nigel zowel beginnende vaarders als ver gevorderde vaarders graag zijn technieken bijbrengen.

Nigel Foster heeft in reeds een heel leven van professioneel kajakvaren zelf wereldwijd vele tochten en expedities volbracht, zo was hij het bijvoorbeeld die in 1977 als eerste volledig rond IJsland voer met zijn kajak. Nigel geeft al vele jaren vaarlessen, schrijft boeken, ontwerpt hoogwaardige boten en ontwikkelt toebehoren als bijvoorbeeld peddels.

Wij hebben aan deze dag een maximum gesteld van 12 deelnemers. Wat betreft tijdsduur mag u rekening houden met een duur van ongeveer 11:00 tot ongeveer 16:00uur. Deelname uiteraard op inschrijving vooraf.

De clinic zal plaatsvinden bij het buitensport centrum aan de Brouwersdam www.zeelandbuitenland.nl. Zeeland Buitenland Buitensportcentrum, Middelplaat 6, 3253MJ Ouddorp.

Er is daar volop beschut water en ook groot water voorhanden om lekker te kunnen varen. Er zal Koffie en thee beschikbaar zijn en we zorgen voor een eenvoudige lunch.

De Brouwersdam is natuurlijk ook prima bereikbaar vanuit diverse richtingen.

Voor wat betreft het varen zeker uw eigen boot mee brengen zodat Nigel u kan adviseren hoe het beste uit uw boot te halen. Uiteraard hechten we ook veel waarde aan de veiligheid denk dus ook aan geschikte kleding, zwemvest e.d.

Natuurlijk zullen ook onze boten op deze dag aanwezig zijn zodat er evt. kan worden gevaren in verschillende modellen en uiteraard zal ook de door Nigel ontworpen Point 65 Whisky aanwezig zijn!

Wij hopen op een leuke en enthousiaste groep bezoekers, Hartelijk welkom bij ons en Nigel!

Deelname op inschrijving vooraf. Aanmelden of vragen? wij ontvangen graag uw berichtje.

Met vriendelijke groet,

John & Elvira de Vlieger KanoZee