06-40 19 67 78
Volg ons:

18 maart 2021 

Tja, zoals het er nu naar uitziet zal Nigel ook dit jaar waarschijnlijk niet de mogelijkheid hebben om naar ons toe te komen. Helaas maar zo staat het er op dit moment voor, mocht het veranderen dan zijn wij er natuurlijk snel bij om jullie daar over te informeren. Natuurlijk ligt zijn Whisky16 standaard bij ons gereed voor een proefvaart!

In 2021 zal Nigel in ieder geval wel individuele kajak coaching en instructie voor kleine groepen aanbieden in de omgeving van zijn woonplaats Seattle…. Tja da’s leuk maar natuurlijk moeilijk haalbaar voor ons hier uit Europa ben ik bang.

Wel kunnen we melden dat hij de afgelopen tijd weer een nieuw boek heeft afgeleverd!

Wij hebben Nigel niet alleen leren kennen als begenadigd kajak vaarder maar ook als bijzonder vriendelijk en in mensen en cultuur geïnteresseerd mens. Van geen wonder dan ook dat ik in 2018 bijvoorbeeld eens een dag met hem door ‘ons’ Zierikzee heb gestruind van monument naar bezienswaardigheid en terug, dit met als kers op de taart een beklimming van onze ‘dikke’ toren om van daaruit een machtig uitzicht te hebben over ons eiland en het omringende water, met recht een bijzondere dag waar ik met veel plezier op terugkijk.

Nu heeft Nigel ook een uitzonderlijk band met Indonesië en tijdens zijn expeditie bezoek aan Lake Toba op Sumatra ontstond de inspiratie tot het schrijven van een boek over dit grootste kratermeer ter wereld, de cultuur en natuur er omheen en de bevolking die na de uitbarsting van de Toba Supervulkaan nu zo’n 74.000 jaar geleden in het gebied hebben gewoond.

Hij sloot zich aan bij een Indonesisch expeditie team dat zee kajaks gebruikte om het meer te verkennen. Ze voeren rond het vulkanische eiland Samosir ‘of wel’ het hart van Toba, een eiland dat ooit de thuisbasis was van vaak strijdende koningen. Onderweg leerde het team over de traditionele Toba Batak-architectuur, weven en dansen. Ze leerden echter ook hoe veroordeelden ooit levend werden gegeten, op smaak gebracht met dezelfde ingrediënten die nog steeds worden gebruikt in de pittige sambals…. Phoe! da’s even wat anders dan een dagje Zierikzee.

Hoe dan ook, naast zijn boeken over het kajakvaren is dit weer een heel nieuw verhaal in zijn boekenlijst. Interesse gewekt? bezoek eens zijn website http://www.nigelkayaks.com/ jullie vinden er zijn boeken, zijn boten en bijvoorbeeld ook zijn tochten die hij als gids begeleid.

Groetjes, John


Oud Nieuws 🙂 

Daar is Nigel Foster weer! 🙂 

In het weekend van 6 en 7 juli 2019 zal Nigel bij voldoende deelname weer twee exclusieve en leerzame dagen voor ons verzorgen ergens op een van de Zeeuwse wateren.

“Get maximum effect for minimum effort.” Een uitspraak die Nigel vorig jaar een heel aantal keren deed en die hij vervolgens ook met ons op het water in de praktijk bracht,

Schijnbaar moeiteloos richting controleren en efficiëntie bij de voorwaartse slag verbeteren, Nigel  beschrijft en toont het stap voor stap in een ondersteunende en zeer ontspannen leerstijl. De beheersing van nuances is de sleutel tot maximaal effect met minimale inspanning.

In het kort:

Inhoud van de dagen:

Betreffende de inhoud ben ik nog even in gesprek gegaan met Nigel. Vaartechniek verbeteren en verfijnen is waar Nigel een zeer breed scala aan geavanceerde technieken te bieden heeft. Ziehier met de opmerkingen van Nigel zelf.

  1. Forward Stroke / Voorwaartse slag optimaliseren:

My Forward Stroke Class is popular. “Directional Control” and “Forward Stroke” are what I’m most frequently asked for.

  1. Directional Control / Besturing van de boot op verschillende manieren:

Directional Control always offers plenty of material to choose from at a variety of skill levels, so skilled paddlers won’t get left out if there are some less-skilled in the group. There always seems to be some wind in the Netherlands, and Directional Control works well with “kayak control in wind”.

  1. Finesse your Stroke / Verdere verdiepping van voorwaartse slag en besturing. Een optie als we deelnemers hebben die graag twee dagen willen varen met Nigel.

I also offer “Finesse your Stroke” for paddlers wishing to improve their paddling efficiency, and this can include anything from the forward stroke, to paddling sideways, turning and steering.

  1. Pole Dancing / Vertikaal peddelen: (Dit is een optie die we op aanvraag willen overwegen en waar wel wat voorwaarden op van toepassing zijn).

The Danish club has asked me to run a “Pole Dancing” class: Controlled maneuvering with a focus on blended vertical paddle strokes. For that I’d need deep sheltered water: paddlers don’t manage well learning vertical strokes in wind, and paddles hit the bottom in shallow water.

Doelgroep:

De doelgroep waar we dit jaar op willen richten is een groep die al over wat basis ervaring beschikt maar we willen zeker de beginnende en verder gevorderde vaarders niet afschrikken. Stuur ons zeker uw berichtje met vragen en opmerkingen we gaan graag in gesprek.

Twee dagen varen met Nigel?:

Ook dat is net als in 2018 uiteraard mogelijk, Nigel zal in dat geval de 2e dag extra verdieping geven van de techniek, zie punt drie hierboven.

Gewoon erg leuk:

Naast fijne en zeer leerzame dagen op het water hebben wij vorig jaar ervaren dat Nigel niet alleen een begenadigd vaarder is maar ook gewoon een heel prettig en geduldig persoon om mee te mogen omgaan, geen moeite is hem te veel. Daarnaast is natuurlijk het ontmoeten van een  gevarieerde groep mensen van her en der uit Nederland en België een erg leuke bijkomstigheid.

Lezingen:

Vertellen dat deze man kan! Uit onze uitvoerige gesprekken ook vorig jaar is het mij wel duidelijk geworden dat Nigel ook op het gebied van verhalen vertellen zeker iets te melden heeft. We willen dan ook eens zien of er wellicht interesse is voor een lezing van Nigel waarin hij bijvoorbeeld verder ingaat op techniek of gewoon een leuk kijkje geeft in zijn vele tochten en belevenissen. Wij vernemen graag uw reactie!

Clubs en verenigingen:

Indien het tijdschema in de rest van de week het toelaat is er eventueel ook een mogelijkheid dat Nigel een korte cursus of lezing verzorgt bij clubs en verenigingen, aarzel niet! Neem ook hiervoor echt even contact met ons op.

Deelname op inschrijving vooraf. Aanmelden of vragen? wij ontvangen graag uw berichtje.

Wij hopen natuurlijk dat we ook dit jaar weer leuke groep enthousiaste deelnemers mogen ontvangen. Hartelijk welkom in Zeeland! 🙂

Met vriendelijke groet,

John & Elvira, Stef & Monique  KanoZee


Oud Nieuws 🙂 

En zo ligt het bezoek van Nigel in 2018 al weer achter ons.

Maar hij komt terug! Na weekje Nigel Foster on tour in Nederland hebben we alweer met Nigel afgesproken dat hij ook in 2019 weer naar ons land zal komen. We gaan zijn 2019 bezoek nog nader vorm geven dus daarover later meer!

Voor nu kijken we terug op twee geweldig leuke dagen Grevelingen en zijn bezoek later die week in Amsterdam voor nog een twee groepen vaarders bij KV Zeeburg die graag eens met Nigel wilden varen, wellicht volgend jaar ook bij uw vereniging? we vernemen het graag van u.

Onze dank gaat uiteraard uit naar Nigel en de locatie Zeeland Buitenland aan de Brouwersdam maar vooral ook naar onze bezoekers die dit 1e bezoek voor ons mogelijk hebben gemaakt, zonder onze enthousiaste watersporters was dit uiteraard niet gelukt. Het gaf ons ook de kans Nigel persoonlijk beter te leren kennen. Hij is niet alleen in de kajak goed gezelschap ook persoonlijk heeft hij veel toe te voegen.


Aankondiging 2018….

Op zaterdag 7 juli 2018 (en bij voldoende aanmeldingen ook 8 juli) biedt KanoZee de Exclusieve mogelijkheid om onder leiding van Zee kajaklegende Nigel Foster uw peddel en vaartechniek naar een hoger plan te tillen. Onder de noemer ‘Fun with Foster’ zal Nigel zowel beginnende vaarders als ver gevorderde vaarders graag zijn technieken bijbrengen.

Nigel Foster heeft in reeds een heel leven van professioneel kajakvaren zelf wereldwijd vele tochten en expedities volbracht, zo was hij het bijvoorbeeld die in 1977 als eerste volledig rond IJsland voer met zijn kajak. Nigel geeft al vele jaren vaarlessen, schrijft boeken, ontwerpt hoogwaardige boten en ontwikkelt toebehoren als bijvoorbeeld peddels.

Wij hebben aan deze dag een maximum gesteld van 12 deelnemers. Wat betreft tijdsduur mag u rekening houden met een duur van ongeveer 11:00 tot ongeveer 16:00uur. Deelname uiteraard op inschrijving vooraf.

De clinic zal plaatsvinden bij het buitensport centrum aan de Brouwersdam www.zeelandbuitenland.nl. Zeeland Buitenland Buitensportcentrum, Middelplaat 6, 3253MJ Ouddorp.

Er is daar volop beschut water en ook groot water voorhanden om lekker te kunnen varen. Er zal Koffie en thee beschikbaar zijn en we zorgen voor een eenvoudige lunch.

De Brouwersdam is natuurlijk ook prima bereikbaar vanuit diverse richtingen.

Voor wat betreft het varen zeker uw eigen boot mee brengen zodat Nigel u kan adviseren hoe het beste uit uw boot te halen. Uiteraard hechten we ook veel waarde aan de veiligheid denk dus ook aan geschikte kleding, zwemvest e.d.

Natuurlijk zullen ook onze boten op deze dag aanwezig zijn zodat er evt. kan worden gevaren in verschillende modellen en uiteraard zal ook de door Nigel ontworpen Point 65 Whisky aanwezig zijn!

Wij hopen op een leuke en enthousiaste groep bezoekers, Hartelijk welkom bij ons en Nigel!

Deelname op inschrijving vooraf. Aanmelden of vragen? wij ontvangen graag uw berichtje.

Met vriendelijke groet,

John & Elvira de Vlieger KanoZee