06-40 19 67 78
Volg ons:

Point 65 Gemini, is inmiddels niet meer leverbaar maar natuurlijk hebben wij wel de slijtage onderdelen als Straps en Buckles beschikbaar.

De Gemini! Een heel erg leuk “sit in bootje”

De Gemini is de eenvoud zelf en gemaakt om vaarplezier te bieden aan een breed publiek. In de ruime zit is zo veel ruimte dat er plaats is voor nagenoeg elke peddelaar, zelfs niet al te grote kinderen kunnen gewoon meevaren voor in de boot. Daar komt bij dat de Gemini door zijn relatief brede ontwerp ook nog eens heel veel stabiliteit in huis heeft.

De Gemini heeft net als de andere Point 65 deelbare kayaks het eenvoudige Snap klik systeem waarmee het bootje binnen enkele seconden in elkaar gezet kan worden. De eenpersoons uitvoering bestaat uit een voor en een achterdeel. Door deze twee delen met elkaar te verbinden ontstaat de eenpersoons kayak. Varen met z’n tweeën? Monteer er dan gewoon een extra middendeel tussen en je hebt een tweepersoons Gemini. Nog een extra tussendeel monteren kan natuurlijk ook… een driepersoons Gemini!

Met zijn totale gewicht van 22kg is de Gemini uiteraard al niet zwaar, en dan bestaat hij ook nog eens uit twee delen waardoor er een deel is van ongeveer 14kg een deel van ongeveer 8kg. De romp van de Gemini is overigens gemaakt van supersterk extrusiegeblazen HTP, niet kapot te krijgen!

De Gemini is geschikt voor een brede variëteit vaarwater. Ondanks het korte ontwerp is de rechtuit stabiliteit van de romp gewoon prima, het extra deel van de tweepersoons verbetert dit uiteraard nog meer. De Gemini is niet voorzien van een roertje, ook voetsteunen en bijvoorbeeld een kussentje in het zitje zijn geen standaard zaken. Ik moet echter aangeven dat ik dit persoonlijk niet als een gemis heb ervaren, en natuurlijk is montage van bijvoorbeeld voetsteunen een eenvoudig klusje.

Uiteraard hebben wij de Gemini voor u in huis!

Technische gegevens:

Lengte: 268cm (voorste deel ongeveer 180cm / achterste deel ongeveer 100cm)

Breedte: 76cm

Totaalgewicht solo: 22Kg / Capaciteit solo: 120Kg

Lengte duo: 433cm

Totaalgewicht duo: 35Kg / Capaciteit duo: 250Kg