06-40 19 67 78
Volg ons:

Point 65 Whisky! Natuurlijk bij KanoZee!

Ik vaar hem graag die Whisky 16! Het is wat mij betreft echt een heerlijke boot die is gebouwd in degelijk drielaags PE. De boot is ontworpen door de zeer ervaren avonturier en kajak instructeur Nigel Foster op handelbaarheid en manoeuvreerbaarheid zodat ook een beginner zichzelf snel op zijn gemak zal voelen in cockpit van een Whisky 16. Op rustig water is de boot zeer comfortabel en stabiel en laat zich bijzonder gemakkelijk manoeuvreren, ideaal dus om vaartechniek te ontwikkelen.

Echter… Voor de ervaren vaarders bied de Whisky een zeer avontuurlijke ‘plezier’ boot voor groot water. Ik mocht zelf onder andere het genoegen hebben om samen met Nigel de Whisky te varen aan de westkust van Zweden, met recht een feest! 

Wellicht ook leuk om straks eens te lezen is deze Praktijktest 

De drielaags rompopbouw geeft de boot stijfheid en sterkte maar reduceert ook het gewicht. De romp heeft twee grote ovale luiken voor en achter en een groot rond dagluik direct achter de cockpit. Een kleiner rond dagluik is te vinden direct voor de cockpit, hieronder bevind zich een gesloten onderdeks compartiment. Perfect dus voor dagtrips maar er is ook zeker voldoende ruimte voor meerdaagse expedities

Voor het comfort in de cockpit is er gedacht aan een ergonomisch ontworpen zitje met een naar believen opblaasbare rugsteun de Point 65 AIR-Backrest. Deze combinatie geeft veel comfort maar ook het gewenste nauwe contact met de boot tijdens het varen in ruw water.

Twee uitvoeringen! Whisky 16 Rocker & Whisky 16 Tourer

De Whisky 16 Rocker, zijn naam zegt het al, hij heeft in vergelijking met de Tourer een iets meer ronding in de romp over de lengte (rocker) wat de boot wat speelser manoeuvreerbaar maakt. De Whisky Rocker heeft een sleutelgat model kuiprand.

De Whisky 16 Tourer heeft een vlakkere romp wat de boot een iets langere waterlijn en nog een puntje meer snelheid geeft. Deze Whisky heeft géén sleutelgat kuiprand en heeft daardoor dus een iets ruimere instap.

De Whisky’s zijn uiteraard standaard  voorzien van de nodige handgrepen, elastieken en zee-lijnen en op het voordek is ruimte voor kompas inbouw.

De Rocker uitvoeringen bestellen we meestal zonder roer maar uiteraard is montage van een roer ook mogelijk. De Whisky doet het erg goed zonder roer maar die keuze is uiteraard volledig aan u zelf.  

De voorraad Tourers zijn standaard meestal voorzien van een opklapbaar voet bediend roer en een skeg maar bestellen zonder roer of demonteren is uiteraard geen enkel probleem.

Whisky Rocker of Tourer met Skeg: Prijs €1.895,- € 1.795,-

Whisky Rocker of Tourer met roer en Skeg: Prijs €1.995,- € 1.895,-

We zagen het natuurlijk liever niet maar gezien de huidige situatie en sterk gestegen inkoopkosten kunnen ook wij helaas niet ontkomen aan het  verhogen van onze verkoop prijzen. Hiervoor ons excuus, wij hopen op uw begrip. 

Technische gegevens:

Lengte: 489cm /16´
Breedte: 56cm
Gewicht: 25kg
Capaciteit: 155kg
Cockpit Rocker: 78x41cm sleutelgatmodel  (de Whisky 16 Tourer heeft een meer open kuip)
Luik Voor: Ovaal 44x26cm
Dagluik voor: Ø15cm (voor cockpit)
Dagluik achter: Ø 20cm
Luik achter: Ovaal 44x26cm
Luiken totaal: Meer dan 200L volume

Een kleine introductie van de Whisky door Nigel zelf, hier varend in een composiet Whisky die niet meer in productie is, de Polyethyleen versie voldoet echter ruimschoots aan nagenoeg de zelfde specificaties.